Wielkanocna sałatka śledziowa z chrzanem

Przygotowanie wielkanocnego śniadania to nie lada wyzwanie. Na szczęście na świątecznym stole oprócz wielkanocnego żuru mogą pojawić się także pyszne sałatki. To właśnie mój przepis na szybką sałatkę śledziową z chrzanem. To sprawdzony sposób na wielkanocną przekąskę, która z pewnością będzie smakowała całej rodzinie.
Oto przepis na bismarki z chrzanem:

ŚLEDZIÓWKA Z CHRZANEM I ŚMIETANĄ
Składniki:

– 250 g fileta ze śledzia (u mnie bismarki)
– średniej wielkości cebula biała i czerwona
– 3 ogórki konserwowe
– jabłko
– szczypiorek
– 2 łyżeczki tartego chrzanu
– 3 łyżki śmietany 12%
– sól

Przygotowanie:

Krok 1. Najpierw kroimy cebule w kostkę, solimy a następnie odstawiamy.
Krok 2. Śledzie, ogórki i jabłko pokrojone w kostkę wsypujemy do miski.
Krok 3. Później wyciskamy z cebuli nadmiar płynu i również przekładamy do miski.
Krok 4. Następnie dodajemy drobno posiekany szczypiorek.
Krok 5. Na koniec dodajemy chrzan, śmietanę i wszystko razem mieszamy do połączenia się składników.

(Przeczytano 349 razy)